Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Господарському суді Вінницької області відбулось навчання служби постів охорони порядку

15 жовтня 2019, 18:05

У суботу, 12 жовтня 2019 року, у приміщенні Господарського суду Вінницької області проходили навчання особового складу стрілецького батальйону на тему: «Організація служби постів охорони порядку в судових установах на всіх етапах» з використанням пропускного пункту та зали судового засідання.

Військові здобували практичні навики дій при надзвичайних обставинах, які можуть виникнути під час несення служби з охорони судів, органів та установ системи правосуддя, з метою підтримання громадського порядку, збереження життя і здоров’я працівників суду та громадян.

Крім того, працівники Служби судової охорони оглянули приміщення суду, зокрема зали судових засідань, адже незабаром обов’язок охорони судів буде передано саме їм. Оглянути будівлю суду гостям допомогла заступник керівника апарату суду Крістіна Слободонюк,  яка також розповіла присутнім про особливості господарського судочинства.

Нагадаємо, що Вища рада правосуддя 4 квітня 2019 року затвердила Положення про Службу судової охорони № 1051/0/15-19. Служба судової охорони – державний орган, що через свої підрозділи підтримує громадський порядок у суді; запобігає проявам неповаги до суду та припиняє такі прояви; охороняє приміщення й інше майно судів, органи судової влади; забезпечує державний захист суддів, працівників апаратів судів та їхніх родин, а також гарантує безпеку учасників судового процесу (ст. 160 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»). Служба судової охорони підзвітна Вищій раді правосуддя, підконтрольна Державній судовій адміністрації України та складається з центрального органу управління (Центральний апарат) і територіальних підрозділів (територіальні управління) Служби.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

За повідомленням прес-служби суду