Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Деснянський районний суд міста Чернігова публічно звернувся до "Правого сектора" щодо неприпустимості тиску на суд

07 жовтня 2019, 08:59

4 жовтня 2019 року колегія суддів у складі головуючого судді Самусь Л.В., суддів Кузюри М.М. та Лямзіної Н.Ю. видалилася до нарадчої кімнати для постановлення вироку у справі № 750/1651/18 за обвинуваченням Панаска Віктора Миколайовича та інших у вчиненні кримінальних правопорушень, зокрема умисного вбивства. Орієнтовний час проголошення вироку призначено на 7 жовтня 2019 року о 10.00.

6 жовтня 2019 року у соціальній мережі Facebook на сторінці політичної партії «Правий сектор» було виявлено опубліковану від імені голови Партії «Правий сектор» Андрія Тарасенка інформацію стосовно вказаної справи:

«Звертаємось до суддів, які в понеділок вирішать подальше майбутнє багатьох учасників процесу! Ми — побратими сотника Іранця, пройшли й проходимо 6-й рік війни, не дозволимо цій ганебній системі посадити Іранця на довічне. Ми заявляємо, що бій буде до кінця! До справедливого вироку!». Відповідно до Конституції України, чинних законів України, право постановляти судові рішення має виключно суд. Вплив на суддю у будь-який спосіб забороняється. Суддя у своїй діяльності щодо здійснення правосуддя є незалежним від будь-якого незаконного впливу, тиску або втручання.

З опублікованої інформації вбачається тиск на суд, який може містити ознаки караного діяння. Крім того «Правий сектор» закликає: «Закликаємо патріотичну громадськість прийти 07.10.2019 року до Деснянського районного суду міста Чернігова (проспект Перемоги, 141) о 09:00 та вимагати справедливого рішення суду» (орфографія автора збережена).

У зв’язку з наведеним та з огляду на випадки неналежної поведінки в залі суду та поза його межами окремих відвідувачів судового засідання у цій справі, які ідентифікували себе із «Правим сектором», Деснянський районний суд міста Чернігова звертається до учасників акції при її проведенні утриматись від тиску на суд, а також активних дій, що можуть порушувати громадський порядок та організацію роботи суду.

За повідомленням прес-служби суду