Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка засуджено до 2 років позбавлення волі за наругу над могилами та крадіжку майна

30 вересня 2019, 12:08

27 вересння 2019 року  Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області ухвалив вирок щодо кримінального провадження по обвинуваченню громадянина М. у вчиненні злочину, передбачених частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), частиною третьою статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого).

Інформаційно: обвинувачений М., неодноразово в червні та жовтні 2018 року таємно проникав на територію місцевого кладовища, що знаходиться в м. Прилуки, шляхом пошкодження могил (судом встановлено таких могил було 8) викрадав  металеві швелері (балки) з чорного металу довжиною 1,5 м з-під могильних плит, якими в подальшому розпоряджався на власний розсуд.  Крім цього, обвинувачений М., таємно викрав перфоратор, що належав потерпілому А., завдавши матеріальних збитків, останньому, в загальній сумі 1075грн.17 коп.

Дослідивши всі матеріали кримінальної справи, суд визнав винним обвинуваченого М. у вчиненні кримінальних правопорушень і призначив йому покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Також, із засудженого стягнуто відшкодування матеріальної шкоди на користь потерпілих в загальній сумі 13 000 тис. грн. та моральної шкоди в 1000 тис. грн.

Вирок законної сили не набрав та може бути оскаржений протягом 30 днів до Чернігівського апеляційного суду.   

 

За повідомленням прес-служби суду