Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Одеського апеляційного суду протягом трьох днів переймали досвід колег з Великобританії

27 вересня 2019, 11:01

Завершився триденний Міжнародний тренінг для суддів Одещини, організований спільно з Консультативною місією Європейського Союзу (КМЄС) EUAM Ukraine

Тренінг проходив з 24 по 26 вересня у приміщенні Південно-західного апеляційного господарського суду. Загальна кількість суддів, які мали можливість вдосконалити свої навички управління судовими процесами, розглянути питання етики, змагальності та судового адміністрування сягнула більше 40 осіб.

Учасниками тренінгу від Одеського апеляційного суду виступили заступник голови суду Андрій Дрішлюк, судді Любов Гірняк, Анатолій Заїкін та Олег Копіца.

В перший день тренінгу учасники разом з експертами обговорювали проблеми, що виникають під час організації розгляду справ, а під час другого практичного дня вже на основі реальних кейсів суддям було запропоновано провести тренувальний судовий процес та підготувати у групах макети судових рішень.

Окремою актуальною темою для обговорення стала взаємодія суддів з засобами масової інформації та комунікація під час розгляду справ з підвищеною увагою громадськості.

Останній день був присвячений підведенням підсумків двох днів насиченої роботи та сесії запитань до закордонних експертів.

Особливістю заходу стала участь колег-суддів з Великобританії, деякі з яких носять особливий статус «Королівських адвокатів». Закордонні експерти ділилися досвідом, пов’язаним з особливостями змагальності судового процесу, на прикладі Великобританії та України, а також ролі судді в рамках змагального судочинства.

Захід став черговим етапом тренінгів судової адвокації, покликаний розширити досвід суддів із застосуванням міжнародної практики спільно з експертами ЄС та Великобританії.

   

   

   

   

   

Фото:Південно-західного апеляційного господарського суду

 

За повідомленням прес-служби суду