Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дошкільнята в гостях у Жидачівського районного суду Львівської області

24 вересня 2019, 19:10

24 вересня 2019 року до Жидачівського районного суду Львівської області завітали діти Дошкільного навчального закладу №2 «Барвінок» комбінованого типу.

Відкрила захід керівник апарату суду Віра Особа, яка розповіла  про символ  правосуддя  Богиню Феміду,  мантію судді, нагрудний  знак і  державні символи України, а консультант суду Оксана Ткачук-Атласова продемонструвала їх.

Маленькі гості подивились мультфільми: «Зайчикова хатка», «Кінь проти Хом’яка» та «Слон проти Жирафи» в яких  розповідалося про права дитини,  роль суду в суспільстві та ідеєю справедливості.

В процесі перегляду, на пропозицію заступника керівника апарату суду Марії Кузишин дітки мали можливість бути в ролі судді, чесно і справедливо вирішити суперечку, що виникла між персонажами мультфільму. Під час жвавого обговорення конфліктної ситуації між головними героями мультфільмів діти висловлювали аргументи на підтримку обраної ними сторони та наводили приклади для підтвердження своїх думок. Дошкільнята були дуже активними й наполегливими у доведенні власної позиції та справедливо  вирішували  спори. На завершення заходу всі бажаючі дітки мали змогу приміряти  суддівську  мантію, нагрудний знак та зробити фото. На згадку працівники суду пригостили  дітей  смаколиками. Щасливі дітки прощаючись із колективом суду пообіцяли часто приходити в гості.

 

 

За повідомленням прес-служби суду