Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Курсанти Херсонського факультету ОДУВС відвідали Господарський суд Херсонської області

24 вересня 2019, 13:08

Курсанти 3 курсу 302 навчального взводу Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ відвідали Господарський суд Херсонської області.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Господарського суду Херсонської області Павло Пригуза, який наголосив на важливості проведення подібних просвітницьких заходів, адже вони допомагають студентам в оволодінні юридичною професією, формують професійний світогляд та професійне мислення. Очільник установи  побажав курсантам успіхів та наснаги у навчанні, щоб вони з упевненістю йшли за своїм покликанням!

В ході лекції-бесіди з головним спеціалістом ГСХО Альоною Бережною курсанти мали можливість обговорити актуальні питання правового регулювання господарських відносин, а також ознайомитися з основними засадами судової реформи в Україні за допомогою інтерактивної презентації. Такий формат спілкування дав студентам можливість не просто заслухати матеріал, а й охоче висловлювати свої думки та ставити цікаві запитання.

Знайомство майбутніх юристів з системою правосуддя було б неповним, якби студенти наочно не побачили процес роботи судової установи від моменту надходження позову, його розподілу за допомогою автоматизованої програми «Діловодство спеціалізованого суду», передачі судді та безпосереднього розгляду справи у судовому засіданні. Тож працівниками Господарського суду Херсонської області з навчальною метою було змодельовано процес розгляду уявної господарської справи від моменту отримання канцелярією суду позову, до ухвалення суддею рішення.

До того ж студентам була надана можливість переглянути судове засідання в режимі відеоконференції та таким чином долучитися до процесу звершення правосуддя.

Співпраця Господарського суду Херсонської області з університетами, що готують майбутніх юристів, є хорошою багаторічною традицією нашої установи, яка заохочує майбутніх правників здобувати знання, працювати над собою, вдосконалюватись та ознайомлює молодь із практичними аспектами здійснення правосуддя.

За повідомленням прес-служби суду