Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі відбувся тренінг для суддів «Врегулювання спорів за участю судді в адміністративному судочинстві»  

24 вересня 2019, 10:56

18–19 вересня 2019 року в місті Одесі пройшов тренінг для тренерів на тему: “Врегулювання спорів за участю судді в адміністративному судочинстві”. Захід організовано Національною школою суддів України (далі – НШС України) за підтримки українсько-канадського проєкту «Підтримка судової реформи». Суддя Восьмого ААС Надія Ільчишин взяла участь у тренінгу та пройшла підготовку з тим, щоб у майбутньому викладати цю тему для колег у регіональному відділенні НШС України.

На сьогодні питання врегулювання спору за участю судді є надзвичайно актуальним, адже із впровадженням в адміністративне судочинство цього нового процесуального інституту гостро виникла необхідність отримання суддями особливих знань, вмінь та навичок ефективного здійснення цієї процедури. Метою проведення тренінгу було формування цілісного уявлення про можливості та переваги застосування на практиці цієї новели адміністративного судочинства.

Учасники тренінгу обговорили питання врегулювання спорів за участю судді у міжнародній практиці, визначили особливості та принципи реалізації цього процесуального інституту в адміністративному судочинстві в Україні, окремо звернули увагу на психологічних аспектах підготовки судді тощо. З метою кращого розуміння та закріплення здобутих знань і навичок судді взяли участь у виконанні творчих завдань, аналізували та розв’язували практичні кейси.

Зауважимо, що за результатами тренінгу НШС України підготувала 19 нових тренерів, які готові проводити практичні заняття з цієї теми в місті Києві та у регіональних відділеннях НШС України.

За повідомленням прес-служби суду