Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коментар гендиректора ДП «Інформаційні судові системи» Олега Тертичного щодо інформації про незаконне використання обладнання ДСА України

23 вересня 2019, 17:14

На сайтах інформаційних інтернет-видань та у соціальних мережах з’явилася інформація, що  працівникам державного підприємства «Інформаційні судові системи» оголошено підозри щодо незаконного використання потужностей та електроенергії Державної судової адміністрації України. Генеральний директор державного підприємства «Інформаційні судові системи» Олег Тертичний так прокоментував цю інформацію:

«Ми визнаємо той факт, що двом співробітникам нашого підприємства було оголошено підозри щодо незаконного використання серверного обладнання Державної судової адміністрації України. Зазначені дії відбувалися у період роботи попереднього керівництва підприємства. А після повідомлення правоохоронними органами щодо зазначеної дії, нами були прийняті необхідні організаційно-технічні рішення щодо усунення  зазначених фактів. На сьогоднішній день на підприємстві забезпечені механізми суворого контролю за використанням апаратного та програмного забезпечення ДСА України та ДП "ІСС", що фактично унеможливлює повторення випадків незаконного використання в роботі обладнання Державної судової адміністрації України та держаного підприємства «Інформаційні судові системи України».  

Досудове розслідування триває, на державному підприємстві «Інформаційні судові системи» створено комісію, яка також проводить службове розслідування задля виявлення причин та умов, що призвели до вчинення цього правопорушення. На час розслідування працівники, яким були вручені підозри, відсторонені від виконання службових обов’язків. За результатами службового розслідування винних осіб буде притягнуто до відповідальності, передбаченої законом. Подібні інциденти незаконного використання обладнання унеможливлені. У новому штатному розписі утворено відділ внутрішньої безпеки задля запобігання подібним ситуаціям».

 

Джерело