Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваних в одержанні неправомірної вигоди взято під варту

23 вересня 2019, 13:10

Суддею Жовтневого районного суду м.Харкова Курилом В.О. задоволено клопотання слідчого Новобаварського ВП ГУ НП в Харківській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно директора центру по роботі з іноземними учнями Харківського національного університету будівництва та архітектури та його посібника ( справа № 639/6552/19).


Останні підозрюються в одержанні неправомірної вигоди у розмірір 1000 долларів США, для себе чи третьої особи за вчинення та невчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (частина 3 статті 368 Кримінального кодексу України) та пособництві у ньому (частина 5 статті 27 Кримінального кодексу України). Згідно клопотання, підозрювані вчиняли дії щодо організації складання іспитів іноземних громадян з числа тих, що мають заборгованності у навчанні, та щодо невжиття заходів стосовно їх відрахування  та подальшої депортації з України.


Також судом визначено підозрюваним суму застави у розмірі 80 (вісімдесяти) розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у сумі 160 560 грн., які необхідно внести на відповідні реквізити депозитного рахунку територіального управління Державної судової адміністрації України у Харківській області. При внесенні визначеної суми підозрювані будуть звільнені з-під варти.


 Досудове розслідування триває.

 

За повідомленням прес-служби суду