Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Оржицькому районному суді Полтавської області проведено навчання з питання культури та етики ділового спілкування

23 вересня 2019, 10:34

20.09.2019 в Оржицькому районному суді Полтавської області керівником апарату суду Кропивкою В.В. було проведено навчання з питання культури та етики ділового спілкування, мистецтва ділового письма в роботі працівників судових установ. Було зосереджено особливу увагу на змінах та доповненнях, які відбулися у новому Українському правописі, окреслено основні положення використання офіційно-ділового стилю при усному спілкуванні та в оформленні судових документів, детально зупинилися на мовних та лексичних особливостях, які встановлені для судово-процесуальних документів. Окремим питанням  висвітлено правила оформлювання реквізитів службових та процесуальних документів, особливості вживання офіційних назв установ та організацій, відмінювання прізвищ, використання слів іншомовного походження та застосування складних мовленнєвих зворотів у письмових документах.

Опрацьовано важливі та необхідні рекомендації як досягти точності, логічності, послідовності та доречності при підготовці службових документів, як варто формулювати зміст, щоб уникнути неправильного чи двоякого тлумачення тексту адресатом.

Працівники суду обговорили в ході навчання актуальні питання, що стануть їм у нагоді при виконанні професійних обов’язків.

 

За повідомленням прес-служби суду