Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд поновив Елгуджа Діасамідзе на посаді директора Навчально-наукового інституту стоматології Харківської медичної академії післядипломної освіти

20 вересня 2019, 14:05

Колегією суддів Харківського апеляційного суду розглянуто справу за позовом Елгуджа Діасамідзе до Харківської медичної академії післядипломної освіти.

У своїх позовних вимогах позивач просив визнати його звільнення незаконним та поновити на роботі зі стягненням середнього заробітку за час вимушеного прогулу та виплатою компенсації і моральної шкоди.

Нагадуємо, рішенням Фрунзенського районного суду міста Харкова від 29 травня 2019 року позовні вимоги Елгуджа Діасамідзе були задоволені частково, звільнення визнано незаконним з посади директора Навчально-наукового інституту стоматології та щелепно-лицевої хірургії Харківської медичної академії післядипломної освіти та позивач таким рішенням районного суду був поновлений на вказаній посаді.

Апеляційна скарга у справі на рішення суду першої інстанції була подана відповідачем в особі представника Харківської медичної академії післядипломної освіти. Представник відповідача у своїх доводах просив скасувати рішення районного суду, вважаючи незаконним поновлення позивача на посаді директора Навчально-наукового інституту стоматології та щелепно-лицевої хірургії Харківської медичної академії післядипломної освіти, зазначаючи, що такої установи ніколи не існувало, а тому і відсутні підстави для поновлення позивача.

За результатами апеляційного розгляду судова колегія у складі головуючого-судді Бурлаки І.В., суддів Бровченка І.О., Колтунової А.І. визнала необхідним змінити рішення в частині назви структурного підрозділу установи, в якій працював позивач.

В своїй постанові колегія суддів визначила вважати правильним поновлення позивача  на посаді директора структурного підрозділу установи «Навчально-науковий інститут стоматології Харківської медичної академії післядипломної освіти» замість «Навчально-науковий інститут стоматології та щелепно-лицевої хірургії Харківської медичної академії післядипломної освіти», як було визначено рішенням районного суду.   

Єдиний унікальний номер справи 645/2865/18-ц

 

За повідомленням прес-служби суду