Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи двом молодикам, які підозрюються у зґвалтуванні жінки

20 вересня 2019, 11:00

19 вересня 2019 року до Борівського  районного суду Харківської області надійшли два  клопотання слідчого СВ Борівського відділення поліції Ізюмського ГУНП в Харківській області про застосування до осіб, які підозрюються у скоєнні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого частиною третьою статті 152 Кримінального кодексу України зґвалтування, вчинене групою осіб.

Цього ж дня слідчим суддею клопотання були розглянуті та застосовано до підозрюваних  осіб згідно із законом запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За версією слідства, підозрювані особи   разом з потерпілою перебували в лісовому масиві на околиці смт. Борова Борівського району Харківської області, де разом вживали спиртні напої, під час чого  у громадянина  «П» та громадянина «Ж» виник злочинний умисел направлений на вчинення зґвалтування потерпілої громадянки «К».

Так, підозрювані громадяни реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на задоволення своєї статевої пристрасті, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, діючи умисно, погрожуючи застосуванням кухонного ножа, застосовуючи фізичне насильство відносно потерпілої, вчинили дії сексуального характеру, без її добровільної згоди (зґвалтування).

Слідчим суддею ухвалено, що на період досудового розслідування підозрювані  громадяни «П» та «Ж» будуть утримуватися під вартою в Харківському слідчому  ізоляторі строком на 60 днів, без визначення розміру застави,  оскільки злочин, вчинено із застосуванням насильства, протягом яких будуть проводитися слідчі дії в межах строків досудового розслідування.

Повний текст ухвали буде проголошено 20.09.2019  о 15:00.

З ухвалами слідчого судді за №614/976/19;  №614/976/19 можна ознайомитися  в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням  http://reyestr.court.gov.ua  .

За повідомленням прес-служби суду