Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Олевського районного суду Любомир Винар вважає, що апарат та голова суду втручаються в його діяльність

18 вересня 2019, 14:03

Суддя Олевського районного суду Житомирської області Винар Любомир Вікторович зазначає, що 29 серпня 2019 року з офіційного веб-сайту Вищої ради правосуддя йому стало відомо про відкриття 28 серпня 2019 року Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя дисциплінарної справи стосовно судді Олевського районного суду Житомирської області Винара Л.В. за скаргою голови цього суду Ковальчука М.В., доповідач – член ВРП Артеменко І.А.

Винар Л.В. вважає, що апаратом Олевського районного суду Житомирської області «всупереч вимогам закону» не надано запит члена Вищої ради правосуддя Артеменка І.А. та скаргу Ковальчука М.В. для надання пояснень, внаслідок чого порушено його право на надання ґрунтовних та своєчасних пояснень. Як вважає суддя, ця обставина спричинила відкриття дисциплінарної справи та є втручанням в його професійну діяльність.

На думку судді, працівники апарату суду за вказівкою голови Олевського районного суду Житомирської області Ковальчука М.В. не надали йому на ознайомлення запит члена Вищої ради правосуддя для надання пояснень.

Суддя Винар Л.В. вважає вказані обставини втручанням в його діяльність та звертається з відповідним повідомленням до Вищої ради правосуддя та Генерального прокурора.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України