Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За керування плавзасобом у стані алкогольного сп’яніння чоловік сплатить штраф

18 вересня 2019, 11:16

17 вересня 2019 року суддя Біляївського районного суду Одеської області розглянувши матеріали, які надійшли від Робочої групи з організації превентивної діяльності на воді ГУНП в Одеській області, визнала винним громадянина С. у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною  5 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення та піддала його адміністративному стягненню у вигляді штрафу у розмірі ста п’ятдесяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 2550 гривень.

Довідково: 17 серпня 2019 року о 17:00  в с. Маяки по річці Дністер біля Старого Порта, громадянин С. керував плавзасобом марки «Серепта», у стані алкогольного сп’яніння. Згідно акту огляду на стан алкогольного сп’яніння, який проводився за допомогою приладу «Драгер», результат тесту 0,58 %.

Частина 5 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає адміністративну відповідальність за керування річковими або маломірними суднами судноводіями в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а так само передачає керування судном особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а також відмова осіб, які керують річковими або маломірними суднами від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

     За повідомленням прес-служби суду