Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено до розгляду справи за фактом зґвалтування малолітньої дитини

17 вересня 2019, 11:33

16 вересня 2019 року Ленінським районним судом м. Запоріжжя проведено підготовче судове засідання у кримінальному провадженні стосовно громадянина Л., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 152 Кримінального кодексу України (вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним та оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій, без добровільної згоди потерпілої особи (зґвалтування), вчинені щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, вчинені повторно, особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений частиною 3 статті 153 Кримінального кодексу України).

Обставини злочину мали місце 21 червня 2019 року на території Хортицького району в м. Запоріжжя. Будучи раніше неодноразово судимим, в тому числі неодноразово судимим за вчинення злочинів проти статевої недоторканості особи, Л. наздогнав у під’їзді багатоповерхового будинку малолітню Ж., 2007 року народження, та затягнувши з погрозами фізичної розправи на верхні поверхи, вчинив щодо неї насильницькі сексуальні дії із вагінальним та оральним проникненням в тіло малолітньої дівчинки. На час вчинення злочину обвинувачений знаходився у стані алкогольного сп’яніння.

Вищезазначене кримінальне провадження після закінчення досудового розслідування надійшло в провадження Хортицького районного суду м. Запоріжжя. Однак, у зв’язку з неможливістю утворити склад суду для судового розгляду, це провадження передано на розгляд до Ленінського районного суду м. Запоріжжя ухвалою Запорізького апеляційного суду від 27 серпня 2019 року До Ленінського районного суду м. Запоріжжя справа надійшла 10 вересня 2019 року.

У підготовчому судовому засіданні прокурор заявив клопотання про продовження обвинуваченому Л. строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Представники малолітньої потерпілі (адвокат та законний представник) підтримали клопотання прокурора. Обвинувачений Л. та його захисник заперечували проти задоволення вказаного клопотання.

За підсумками судового засідання, судом постановлено ухвалу, якою продовжено стосовно обвинуваченого строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 14 листопада 2019 року включно та відкладено підготовче судове засідання на 12 листопада 2019 року на 11:00.

Про результати підготовчого судового засідання даного кримінального провадження судом буде повідомлено додатково на офіційному веб-сайті суду та на сторінці суду у Facebook.

Також усі бажаючі мають можливість самостійно дізнатися про рух справи та наступні заплановані судові засідання на офіційному веб-сайті суду за цим посиланням https://court.gov.ua/fair/sud0814/, зазначивши у графі «номер справи» – 337/3528/19.

За повідомленням прес-служби суду