Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Лебединський районний суд Сумської області отримав нове сучасне приміщення

24 грудня 2013, 17:38

   24 грудня 2013 року в місті Лебедин Сумської області відбулося урочисте відкриття приміщення районного суду.
   "Президент України Віктор Янукович ініціював проведення судової реформи, яка має на меті повернути суспільну довіру до судів, наблизити вітчизняне правосуддя до європейських норм і стандартів – незалежності, об’єктивності та справедливості", – наголосив Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк.
   До сьогодні Лебединський районний суд, де штатна чисельність – 5 суддів,  а з 01.01.2014 відповідно до наказу ДСА України від 13.07.2012 № 83 штатна чисельність суддів становитиме 8 осіб, займав приміщення у 4 рази менше за норму. Нині суд розміщено в новій триповерховій будівлі загальною площею близько 790 кв. м, встановлено нові офісні меблі, комп’ютерну та оргтехніку, виконано ремонтні роботи. Все це значно поліпшує  умови перебування як суддів та працівників апарату суду, так і громадян-відвідувачів, зокрема, й маломобільних груп населення.
   За словами першого заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Віктора Чернявського, місцева влада доклала зусиль, аби в новобудові і громадянам, і суддям було комфортно. "У новобудові, де іменем України перемагатиме Закон, створено всі умови і для громадян, і для представників судочинства", - сказав Віктор Чернявський.

Довідково:
У приміщенні Лебединського районного суду Сумської області є:
•    5 кабінетів суддів;
•    3 зали судових засідань (у тому числі 1 зал для розгляду кримінальних справ) з нарадчими кімнатами;
•    приміщення канцелярії,приміщення для працівників апарату суду, архів;
•    приміщення прокурора та адвоката;
•    приміщення для тримання підсудних та конвою, а також окремий під’їзд та вхід для підсудних.
Приміщення суду пристосовано для заїзду маломобільних груп населення на перший поверх, де розташована канцелярія та зал судового засідання.