Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося обговорення наступного етапу навчальної програми з питань судового адміністрування

20 грудня 2013, 15:00

   20 грудня 2013 року в приміщенні Державної судової адміністрації України відбулася робоча зустріч першого заступника Голови Державної судової адміністрації Володимира Півторака з Директором програми з питань судового адміністрування Школи кримінальної юстиції Університету штату Мічиган Морін Коннер. Також у робочій зустрічі взяли участь: керівник Проекту Агентства США з міжнародного розвитку USAID "Справедливе  правосуддя" Девід Вон, начальник відділу міжнародних зв’язків Національної школи суддів України Наталія Пустовойтова, інші фахівці НСШУ, співробітники ДСА України, інші.
   Під час робочої зустрічі обговорено подальшу реалізацію програми з питань судового адміністрування, зокрема, організацію зустрічі випускників та підготовку до другої фази навчальної програми.
   Як відомо, 10 жовтня 2012 року Державна судова адміністрація України, Національна школа суддів України та Проект USAID "Справедливе  правосуддя" підписали Угоду про запровадження пілотного Проекту "Впровадження навчальної програми з питань судового адміністрування".
У місті Києві, з 8 по 19 квітня 2013 року, сорок керівників апаратів судів, їх заступників та працівників ДСА з усієї України, відібраних на конкурсній основі, взяли участь у вказаній пілотній програмі, основними завданнями якої було покращення знань, навичок та здібностей судових адміністраторів у ефективному управлінні судами. Викладачі Університету штату Мічиган спільно з українськими викладачами проводили навчання за такими курсами: лідерство; цілі та обов’язки судів; стратегічне бачення й планування; ресурси, бюджет, фінанси; управління проходженням справ; управління інформаційними технологіями; основні компоненти судів; управління кадровими ресурсами; освіта, навчання, підвищення кваліфікації; суди та зв’язки з громадськістю. Над розробкою навчальних матеріалів працювали американські і українські викладачі.
   Учасники зустрічі озвучили, що до другого етапу навчальної програми долучатимуться національний університет ім. Ярослава Мудрого та Одеський національний університет ім. І.І. Мечнікова, а також обговорили подальше підписання Угоди про співпрацю між сторонами.
   Директор програми з питань судового адміністрування Школи кримінальної юстиції Університету штату Мічиган Морін Коннер запропонувала з урахуванням всіх нюансів попередньої  пілотної програми дещо поліпшити наступну навчальну програму.
   Наприкінці зустрічі учасники погодились із необхідністю скликання Експертної ради пілотного Проекту "Впровадження навчальної програми з питань судового адміністрування" вже у січні 2014 року.