Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка засуджено до двох років обмеження волі за погрозу вбивством своїй вагітній дружині та трьом неповнолітнім дітям

18 липня 2019, 17:27

18.07.2019 судом розглянуто кримінальну справу №639/1193/19 стосовно уродженця Криму, який обвинувачувався у скоєнні злочинів, передбачених частиною другою статті 263 Кримінального кодексу України (носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу) та частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України (погроза вбивством).

Засуджений знайшов у лісі багнет у залізному чохлі, заволодів останнім, відремонтував його та періодично носив при собі. Знахідка, як з’ясувалось експертами у подальшому, виявилась військовою холодною зброєю, призначеною для смертельного ураження людини. А через деякий час, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, у себе вдома чоловік здійснив погрози вбивством своїй вагітній жінці та трьом малолітнім дітям, виказуючи при цьому намір щодо позбавлення їх життя, розмахуючи ножем перед їх обличчями. Внаслідок чого родина була дуже налякана та сприймала ці погрози як реальні.
Від захисника засуджений відмовився. Вину свою визнав повністю.
Справа розглядалась суддею Чижиченком Д.В.

Чоловіка визнано винним у скоєнні зазначених злочинів, та призначено покарання у виді 2 років обмеження волі.

Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою по набранню вироком законної сили.
Триває строк на апеляційне оскарження.

 

За повідомленням прес-служби суду