Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За спробу вкрасти одяг в торгівельному центрі суд призначив покарання у вигляді штрафу

13 червня 2019, 15:27

12 червня 2019 року Соснівський районний суд м. Черкаси визнав винною 29-річну місцеву жительку у вчиненні не закінченого замаху на таємне викрадення чужого майна (крадіжку) (частина третя статті 15 частина перша статті 185 Кримінального кодексу України ) та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 850 (вісімсот п’ятдесят) гривень.

Суд встановив, що в лютому 2019 року винуватиця, перебуваючи в приміщенні примірочної магазину «Bershka» в ТРЦ «Любава» м. Черкаси, одягнула на себе та винесла за межі магазину жіночі штани чорного кольору, вартістю 499 грн., однак, з причин що не залежали від її волі не вчинила усіх дій, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця. На вимогу служби охорони магазину зупинитися, жінка не відреагувала, а утримуючи викрадене при собі намагалась покинути ТРЦ «Любава», але була затримана працівниками охорони.

Дії обвинуваченої суд кваліфікував за частиною третьою статті 15 частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України, як не закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка) та вважав, що виправлення обвинуваченої можливе при призначенні покарання у вигляді штрафу.

Вирок суду не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів.

 

За повідомленням прес-служби суду