Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційна інстанція не задовольнила скаргу вчительки на рішення Шосткинського міськрайонного суду щодо відмови у поновленні на роботі

05 червня 2019, 11:23

          Постановою Сумського апеляційного суду від 29 травня 2019 року рішення Шосткинського міськрайонного суду Сумської області від 18 березня 2019 року по справі № 589/16/19, яким відмовлено у задоволенні позову про визнання незаконним наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку, залишено без змін.

          Так, 04.01.2019 громадянка Н., яка працювала на посаді вчителя математики, звернулась з позовом до Шосткинського міськрайонного суду Сумської області, в якому просила визнати незаконним наказ про звільнення, поновити її на роботі та стягнути на її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу. Відповідно до даного наказу її було звільнено з посади на підставі п.3 ст.41 КЗпП України за вчинення аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи (недостойною поведінкою скомпрометувала себе перед учнями, іншими особами, порушила моральні норми, втратила тим самим авторитет, дискредитувала себе як вчитель).

          Суд, вивчивши матеріали справи, прийшов до висновку, що при звільненні позивача із займаної посади вчителя її трудові права адміністрацією закладу порушені не були, наказ про звільнення відповідає нормам чинного законодавства, у ньому конкретизовано причину звільнення, яка відповідає фактичним обставинам, тому позовні вимоги задоволенню не підлягають.

          В свою чергу, громадянка Н., не погодившись з рішенням суду, реалізувала своє право на оскарження та подала апеляційну скаргу до суду вищої інстанції.

          Апеляційний суд, розглянувши матеріали скарги, дійшов до висновку, що суд першої інстанції правильно встановив фактичні обставини справи, дотримуючись принципу змагальності, на підставі наданих сторонами доказів та ухвалив рішення з додержанням норм матеріального та процесуального права, а тому апеляційну скаргу необхідно залишити без задоволення, а рішення – без змін.

          Детально ознайомитись із постановою Сумського апеляційного суду від 29 травня 2019 року та рішенням Шосткинського міськрайонного суду Сумської області від 18 березня 2019 року по справі № 589/16/19 можна на загальнодоступному ресурсі відповідно за посиланнями: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/82056629, http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/80883460

За повідомленням прес-служби суду

 

Прес-служба суду