Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Ради суддів України

05 грудня 2013, 15:44

 

   5 грудня 2013 року у приміщенні Верховного Суду України (м. Київ, вул. Пилипа Орлика, 8) відбулося чергове засідання Ради суддів України, під час якого було затверджено емблему Ради суддів України.
    На засіданні розглянуто 10 питань порядку денного.
   Члени Ради затвердили зміни до Положення про Державну судову адміністрацію України, затвердженого рішенням Ради суддів України від 22.10.2010 № 12. Зокрема, зміни стосуються окремих пунктів Положення, відповідно до яких ДСА України забезпечує функціонування системи відеоконференцзв’язку для участі осіб у засіданні суду в режимі відеоконференції; вносить на розгляд Ради суддів України подання щодо визначення граничної чисельності працівників Державної судової адміністрації України, у тому числі її територіальних управлінь. Також відповідно до внесених змін гранична чисельність працівників Державної судової адміністрації України, у тому числі її територіальних управлінь, визначається Радою суддів України за поданням Голови Державної судової адміністрації України, у межах видатків на утримання Державної судової адміністрації України.
   Радою суддів України заслухано та обговорено інформацію голови Ради Василя Онопенка щодо визначення переліку посад в апаратах судів, перебування на яких близьких осіб голови, заступника голови суду може потягти за собою порушення обмежень. Радою прийнято рішення створити робочу групу для підготовки питання стосовно здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності суддів Конституційного Суду України та суддів судів загальної юрисдикції, Голови та членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Голови Державної судової адміністрації України та його заступників. Очолив робочу групу голова РСУ Василь Онопенко, до складу робочої групи включено ще 6 осіб, 4 з яких - члени Ради та 2 - зацікавлених органів влади.
   Учасники засідання розглянули інформацію заступника голови Ради суддів України Раїси Ханової щодо аналізу навантаження на суддів у судах першої та апеляційної інстанцій всіх юрисдикцій за 6 місяців 2013 року та доручили Державній судовій адміністрації України здійснити аналіз навантаження в судах першої та апеляційної інстанцій всіх юрисдикцій (в розрізі кожного суду) за 2013 рік.
Радою заслухано інформацію Голови Державної судової адміністрації України Руслана Кирилюка щодо стану діяльності Державного підприємства «Санаторно-курортний лікувальний центр «Феміда». За підсумками розгляду названого питання визнано позитивними заходи, впроваджені керівництвом санаторно-курортного лікувального центру та ДСА України, з поліпшення результатів діяльності «Феміди» та наголошено на продовженні впровадження новацій у його роботу.
   Під час засідання внесено зміни до Положення про нагородження відзнакою Ради суддів України, затвердженого рішенням Ради суддів України від 30 листопада 2007 року № 118. Названі зміни, зокрема, здебільшого стосуються осіб, які не працюють (не працювали) в судовій системі України, але своєю діяльністю сприяють розвитку судової влади, зробили значний внесок в розвиток судочинства і судоустрою, забезпечення незалежності судів і суддів, налагодження комунікацій судової гілки влади, беруть активну участь у заходах суддівського самоврядування,  а також деяких уточнюючих питань щодо діяльності осіб, які будуть подаватись до нагородження.
   Також на засіданні прийнято рішення за значний вклад у зміцнення авторитету судової влади, високий професіоналізм та з нагоди професійного свята – Дня працівника суду нагородити Почесною грамотою Ради суддів України, Грамотою Ради суддів України та Подякою Ради суддів України низку працівників судової системи України.
    Члени Ради розглянули та обговорили критичну ситуацію, яка склалася з фінансуванням судів загальної юрисдикції.            
     На засіданні затверджено Графік засідань Ради на 2014 рік.