Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом встановлено факт смерті особи на тимчасово окупованій території України

27 травня 2019, 16:56

Ленінським районним судом м. Миколаєва ухвалено рішення та задоволено заяву громадянки Ф. про встановлення факту смерті її матері на тимчасово окупованій території України.

24 травня 2019 року Ф. звернулася до суду з заявою про встановлення факту смерті її матері Валентини Василівни, 1949 року народження. Заявниця зазначила, що її мати померла 28 квітня 2019 року у м. Макіївка, Донецької області,  причина смерті – ішемічна хвороба серця. Атеросклеротичний кардіосклероз. При зверненні до Інгульського районного у місті Миколаїв відділу реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Миколаївській області з метою державної реєстрації смерті матері та отримання свідоцтва про смерть, їй було відмовлено з тих підстав, що надані документи не зазначені в переліку документів, які є підставою для проведення державної реєстрації смерті відповідно до діючого законодавства. Затвердження факту смерті необхідно їй для прийняття спадщини. 

З інформацією щодо повного тексту рішення можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/2801/19). 

Зазначимо, що рішення суду ще на набрало законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду