Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпропетровський окружний адміністративний суд відвідали спостерігачі міжнародної організації ENEMO

05 квітня 2019, 15:01

4 квітня 2019 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду завітали довгострокові спостерігачі за виборами Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ЕNEMO) Маіа Кобахідзе та Раман Юрхел.

Метою візиту стало ознайомлення зі здійсненням правосуддя в країні, зокрема на період виборчого процесу під час виборів Президента України 2019 року. Наразі представники цієї організації працюють у 24 областях нашої держави. 

З поважними гостями зустрівся в.о. керівника апарату Василь Черниш, який розповів представникам ENEMO про процедуру та результати розгляду адміністративних спорів Дніпропетровським окружним адміністративним судом під час виборчого процесу, а також відповів на запитання, які цікавили спостерігачів, а саме:  

  • що входить до юрисдикції окружних адміністративних судів;
  • скільки виборчих справ було розглянуто Дніпропетровським окружним адміністративним судом під час виборчого процесу в Україні 2019 року;
  • з якими саме скаргами зверталися люди до суду;
  • у які терміни суд має розглядати виборчі справи та чи виникають труднощі з їх розглядом.

Спостерігачі за виборами Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ЕNEMO) Маіа Кобахідзе та Раман Юрхел у свою чергу розповіли, що вони не вперше працюють в Україні та вже брали участь у спостереженні за виборами. І додали, що бачать як в Україні формуються нові демократичні принципи виборчого процесу, що в свою чергу підтверджується невеликою кількістю звернень до судів учасників виборів Президента України 2019 руку.

За повідомленням прес-служби суду