Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За ухилення від громадських робіт чоловік отримав арешт

05 квітня 2019, 13:08

Віньковецький районний суд призначив 1 місяць і 5 днів арешту чоловіку, який ухилився від відбування громадських робіт. Таке покарання йому призначили раніше  вироком Новоушицького районного суду за крадіжку. Тепер чоловіка визнали винним у злочині, передбаченому частиною 2 статті 389 Кримінального кодексу України (далі - КК) - "Ухилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі".

Згідно із вироком, як покарання за крадіжку, чоловік мав по 4 години на день виконувати визначені селищною радою роботи: вирубувати чагарники, скошувати бур'яни, рубати дерева у парку, на кладовищі та на території дитячого садку. Однак, із 140 годин невідпрацьованими залишились 68.

У суді чоловік свою вину визнав повністю і підтвердив, що не виходив на роботу без поважних причин.

На час ухвалення вироку чоловік відпрацьовував ще 200 годин громадських робіт за вироком Дунаєвецького районного суду. На цей раз від покарання не ухилявся.

Урахувавши всі обставини й особу винного суд призначив чоловіку мінімальне покарання згідно із санкцією частини другої статті 389 Кримінального кодексу України – 1 місяць арешту. До цього додав ще 5 днів за невідпрацьовані громадські роботи, призначені Дунаєвецьким районним судом.

За повідомленням прес-служби суду