Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Луганський окружний адміністративний суд відвідали довгострокові спостерігачі місії спостереження за виборами в Україні від Міжнародного республіканського інституту (МРІ)

04 квітня 2019, 12:20

3 квітня 2019 року у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду заступником голови суду Тетяною Смішливою та керівником апарату суду Олесею Кіценою проведено зустріч із представниками Міжнародного республіканського інституту  місії спостереження за виборами Президента України 2019  року Маріам Табадзе та Шілою Жагаб.

Нагадаємо, що Міжнародний республіканський інститут (МРІ), починаючи з 1994 року співпрацює з Україною для просування належного врядування, зміцнення державних і громадських інститутів та об’єднання зусиль у країні на етапі перехідної демократії. Зосереджуючи свою діяльність на регіональному та місцевому рівнях, МРІ працює з місцевими партійними осередками, громадськими організаціями та органами місцевого самоврядування по всій території країни в рамках програм, що фінансуються Міністерством закордонних справ та торгівлі Канади (Global Affairs Canada), Національним фондом на підтримку демократії та Агентством США з міжнародного розвитку.

Під час зустрічі з довгостроковими спостерігачами керівництвом суду висвітлена діяльність Луганського окружного адміністративного суду, до компетенції якого, законодавством віднесено розгляд і вирішення адміністративних справ, у тому числі вирішення виборчих спорів.

Заступник голови суду Тетяна Смішлива розповіла відвідувачам із місії спостереження про особливості розгляду виборчих справ Луганським окружним адміністративним судом.  

Спостерігачів проінформовано про те, що з метою дотримання вимог Кодексу адміністративного судочинства України, а саме, щодо розгляду справ, пов’язаних з виборами Президента України, у суді запроваджено особливий режим роботи суду на період виборчого процесу та проведено заняття з працівниками апарату суду.

Водночас заступник голови суду Тетяна Смішлива а зауважила на професійності та досвідченості суддів Луганського окружного адміністративного суду, та про те, що під час виборчого процесу кожен із суддів готовий невідкладно приступити до роботи у випадку надходження справ даної категорії.

На завершення керівництво суду і спостерігачі висловили один до одного подяку за увагу та відкритість під час зустрічі, домовились про подальшу взаємодію, з метою формування об’єктивної думки спільноти про діяльність судової влади під час виборів.

За повідомленням прес-служби суду