Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт щодо надання інспектору поліції неправомірної вигоди

01 квітня 2019, 14:49

До Білопільського районного суду Сумської області надійшло кримінальне провадження стосовно М., обвинуваченого за частиною першою статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція та надання неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/538/19.

Підготовче судове засідання в даній справі призначено на 10:30  16 квітня 2019 року.

Довідково: особа обвинувачується в тому, що 27 березня 2019 року близько 13:00 М. здійснив зупинку автомобіля в недозволеному місці, а саме на зупинці громадського транспорту. Помітивши це, до нього підійшов інспектор Білопільського ВП Сумського РВП ГУНП в Сумській області Х. При перевірці документів було виявлено, що у М. відсутні документи на право керування транспортним засобом. Зрозумівши, це М. запропонував інспектору Х. неправомірну вигоду в сумі 1000 гривень за те, що останній не притягне його до адміністративної відповідальності за вчинене ним правопорушення. Дії М. були зафіксовані  засобами відео та аудіо фіксації.

Санкція  частини першої статті 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

За повідомленням прес-служби суду