Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одночасно у 5 містах: НШСУ сьогодні проводить контроль успішності навчання кандидатів у судді з кримінального та адміністративного судочинства

28 березня 2019, 14:21

28 березня 2019 року Національна школа суддів України проводила підсумковий контроль успішності засвоєння майбутніми суддями програми блоку з кримінального судочинства та судочинства у справах про адміністративні правопорушення.  

 Підсумковий контроль проводився одночасно в усіх локаціях: у  містах Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові та Чернівцях.    

               

Для організації та контролю за дотриманням порядку в ході його проведення до  регіональних відділень прибули проректори Анатолій Костенко та Володимир Мазурок, очільник та очільниці відділів Олександр Гашицький, Ольга Шаповалова та Оксана Шамрай. У місті Києві за проведення цього підсумкового контролю відповідав координатор блоку Олександр Коротких.   

           

Кандидати та кандидатки на посади суддів виконували практичне завдання (кейс) - готували проект рішення на підставі матеріалів модельного кримінального провадження, яке їм було надано в електронній формі. Упродовж чотирьох годин майбутні судді готували вирок у провадженні, в якому особа звинувачувалася в скоєнні грабежу з кваліфікуючими ознаками.   Підготовлені проекти вироків будуть перевірятися за низкою критеріїв. 

 Будуть оцінюватися вступна, описова, резолютивна частини  проекту вироку й дотримання майбутніми суддями стилістики, правил орфографії та пунктуації. 

Успішність майбутніх суддів визначить група експертів, складена із досвідчених суддів. Експерти підготують необхідні коментарі та настанови кандидатам і кандидаткам на посади суддів, які  допоможуть їм удосконалити професійні уміння та навички судді.   

 Ознайомитись із результатами підготовки проекту вироку та обговорити їх з викладачами  слухачі та слухачки зможуть 10 квітня 2019 року.

                       

За повідомленням прес-служби НШСУ