Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглядатиме клопотання про продовження строку дії запобіжних заходів підозрюваним у справі за фактом загибелі немовляти в ліфті

28 березня 2019, 10:02

У зв’язку із підвищеним суспільним інтересом до справи, Зарічний районний суд м. Суми повідомляє:

  • на 13:00 28 березня 2019 року призначено розгляд клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання директорові Департаменту інфраструктури міста. Чоловіка підозрюють у неналежному виконанні службовою особою своїх обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді смерті особи (частина друга стаття 367 Кримінального кодексу України).
  • на 14:00 28 березня 2019 року призначено розгляд клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в нічний час доби електромеханіку ТОВ «Міськсумиліфт». Чоловіка підозрюють у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель дитини (частина друга статті 272 Кримінального кодексу України).

Одночасно повідомляємо, що 26 березня 2019 року ухвалою слідчого судді директорові ТОВ «Міськсумиліфт» змінено раніше обраний запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту на особисте зобов’язання, поклавши на підозрюваного строком до 26 травня 2019 року наступні обов’язки:

  • не відлучатися з населенного пунтку, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора, суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;
  • прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду;
  • утримуватись від спілкування з потерпілими, свідками у кримінальному провадженні та іншими підозрюваними за даним фактом.

Директора ТОВ «Міськсумиліфт» підозрюють у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель дитини (частина друга статті 272 Кримінального кодексу України) та зловживанні повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, що спричинило тяжкі наслідки (частина друга статті 364-1 Кримінального кодексу України)

Слідчий суддя Клімашевська І.В.

За повідомленням прес-служби суду