Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява прес-служби щодо звинувачень Романа Труби у затягуванні розгляду справи щодо його призначення на посаду директора ДБР

14 березня 2019, 16:52

З огляду на висловлені Романом Трубою звинувачення на адресу суду щодо нібито навмисного затягування розгляду справи щодо його призначення на посаду директора ДБР прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва повідомляє наступне.

Вчора, 13 березня 2019 року було зупинено провадження у зазначеній справі до вирішення іншої адміністративної справи та набрання законної сили рішення у ній, а саме,  про наявність підстав для люстрації Романа Труби,  яка наразі розглядається Шостим апеляційним адміністративним судом. Відповідно до п.3 ст.236 Кодексу адміністративного судочинства України, суд зупиняє провадження у справі в разі об’єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі. Ухвала суду про зупинення провадження у справі може бути оскаржена.

Що стосується тривалого розгляду справи, то повідомляємо, що у 2018 році в середньому у провадженні одного судді Окружного адміністративного суду міста Києва знаходилось понад 1100 справ, а правосуддя мали право здійснювати 75% суддів. Така ситуація стала причиною тривалого розгляду як цієї, так як і багатьох інших адміністративних справ, що перебувають у провадженні суду.

Прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва закликає учасників справи утримуватись від розповсюдження у ЗМІ та соціальних мережах власних оціночних суджень судових рішень та нагадує, що у разі незгоди з ним, вони мають право на його оскарження відповідно до чинного законодавства.

 

За повідомленням прес-служби суду