Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відкрив провадження у справі щодо голосування змін Конституції про курс на повноправне членство держави в ЄС та НАТО

12 березня 2019, 15:47

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження справі за позовом Дмитра Шенцева до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо голосування за стратегічний курс держави на набуття повноправного членства України в ЄС та НАТО. Суд розглядатиме даний позов в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Нагадаємо, позивач просить суд визнати протиправними дії Голови  Верховної Ради України Андрія Парубія під час розгляду та прийняття в цілому проекту Закону про внесення змін до Конституції України про стратегічний  курс держави на набуття повноправного членства України в ЄС та НАТО щодо організації особистого голосування народних депутатів з порушеннями Конституції України  та ЗУ «Про Регламент Верховної Ради України».

Водночас, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність спікера Верховної Ради України під час даного голосування щодо незабезпечення роботи парламенту, як колегіального представницького органу, повноваження якого здійснюються спільною діяльність народних депутатів України.

 

За повідомленням прес-служби суду