Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжний захід чоловіку, підозрюваному у вчиненні розбійного нападу

12 березня 2019, 10:34

9 березня 2019 року слідчим суддею Деражнянського районного суду Хмельницької області Дворніним О.С. обрано запобіжний захід чоловіку, 1990 року народження, жителю с. Антоніни Красилівського району Хмельницької області, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 187 Кримінального кодексу України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій).

Відповідно до матеріалів клопотання, 7 березня 2019 року підозрюваний, познайомившись із потерпілим на залізничному вокзалі в м. Хмельницькому, помітивши в останнього грошові кошти та мобільний телефон, прийняв рішення про незаконне заволодіння вказаним майном.

Реалізовуючи свій злочинний намір, підозрюваний разом із потерпілим  прибув на електропотязі в смт. Лозове Деражнянського району, де з корисливих спонукань та з метою заволодіння чужим майном, усвідомлюючи протиправний та суспільно - небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки і свідомо бажаючи настання таких наслідків, здійснив напад на потерпілого шляхом нанесення йому удару кулаком в область лобної ділянки голови справа, від якого  потерпілий втратив свідомість, після чого підозрюваний незаконно заволодів належним потерпілому телефоном марки «NOKIA» моделі С-2, вартістю 450 грн., та грошовими коштами в сумі 200 грн. та зник у невідомому напрямку.

Внаслідок зазначених дій  потерпілому нанесено тілесні ушкодження у вигляді гематоми та забійної рани голови.

Врахувавши те, що чоловік підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 7 років, беручи до уваги суспільну небезпечність вчиненого злочину, спосіб та механізм його вчинення, особу підозрюваного, його поведінку безпосередньо до і після вчинення злочину, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність підстав для застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного строком на 60 днів, до 7 травня 2019 року включно, без визначення розміру застави.

 

За повідомленням прес-служби суду