Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Артемівському міськрайонному суді Донецької області відбувся семінар "Судова медіація та особливості її проведення"

11 березня 2019, 16:10

           11 березня 2019 року в приміщенні Артемівського міськрайоного суду Донецької області за участю модераторів заходу – виконуючої обов’язків голови відділення Асоціації правників України в Донецькій області Галини Профатіло та судді Артемівського міськрайонного суду Донецької області Ольги Конопленко проведено семінар на тему: "Судова медіація та особливості її проведення". Семінар присвячений обговоренню процедури медіації та особливостей її проведення в Україні та за кордоном. У семінарі прийняли участь судді Артемівського міськрайонного суду Донецької області, адвокати, юристи міста, а також кандидати на посаду судді, які проходять стажування в Артемівському міськрайонному суді Донецької області.

           Доповідач семінару Світлана Петрова – сертифікований медіатор, директор компанії Conflicta.net, голова правління ГО «Центр права та посередництва», звернула увагу на те, що медіація є видом альтернативного врегулювання спорів із залученням посередника (медіатора), який допомагає сторонам конфлікту налагодити процес комунікації і проаналізувати конфліктну ситуацію таким чином, щоб вони самі змогли обрати той варіант рішення, який би задовольняв інтереси і потреби усіх учасників конфлікту.

            Під час семінару учасники з’ясували основні ознаки, принципи та переваги медіації, її відмінність від врегулювання спору за участю судді, запровадженого Цивільним процесуальним кодексом України у 2017 році. Доповідач та учасники семінару дійшли висновку, що впровадження в Україні інституту медіації сприятиме поліпшенню доступу громадян до правосуддя, допоможе знизити навантаження на суди через зменшення кількості справ, що надходять до розгляду.

За повідомленням прес-служби суду