Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Широківського районного суду Дніпропетровської області прийшли "слухачі-маски": норма чи порушення порядку?

07 березня 2019, 10:52

             

               6 березня 2019 року до Широківського районного суду Дніпропетровської області прийшли громадяни в масках, які бажали бути присутніми при розгляді адміністративної справи №211/6087/18 та  відмовлялись надавати документи, що посвідчують особу.

               Заступником керівника апарату суду Лила Євгеном та судовим розпорядником Науменко Сергієм повідомлено громадянам вимоги Правил пропуску осіб до приміщень судів та їх територію транспортних засобів, відповідно до яких до приміщень судів пропускаються особи,  що  прибули  на відкриті судові засідання,  за пред'явленням документа, який засвідчує особу. В судовому засіданні суддею Леонідовою Оленою роз’яснено обов’язок учасників справи виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процессу. 

              За вчинення будь-ким дій, які свідчать про явну зневагу до суду або встановлених у суді правил, передбачена відповідальність за статтею 185-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

              Широківським районним судом направлені звернення до Міністерства внутрішніх справ України, Державної судової адміністрації України та Ради суддів про необхідність забезпечення пропускного режиму та  судової охорони, а також до Вищої ради правосуддя з метою вжиття заходів щодо забезпечення авторитету правосуддя.

Фото- Громадське телебачення м. Кривий Ріг

За повідомленням прес-служби суду