Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізюмським міськрайонним судом узагальнено практику розгляду справ щодо домашнього насильства

05 березня 2019, 17:52

З початку 2019 року Ізюмським міськрайонним судом Харківської області розглянуто 25 справ про притягнення до адміністративної відповідальності громадян, які вчинили домашнє насильство.

Частиною домашнього насильства є психологічне насильство, яке останнім часом дуже поширене в нашому суспільстві. Психологічне насильство проявляється у брутальному ставленні до родичів. В якості потерпілих в таких справах часто виступають не тільки дружини, а і матері та доньки правопорушників.

Так, наприклад, постановою від 4 березня 2019 року Ізюмським міськрайонним судом Харківської області притягнуто до адміністративної відповідальності громадянина К., який вчинив сварку зі своїм батьком 1948 року народження. В ході сварки чоловік виражався нецензурною лайкою  що завдало шкоди здоров’ю старенького. Дослідивши всі матеріали справи, суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді штрафу.

Згідно статті 173-2 КУпАП України, вчинення домашнього насильства тягне за собою накладення штрафу або адміністративний арешт на строк до семи діб. В окремих випадках передбачена кримінальна відповідальність за цей вид злочинів.

 

За повідомленням прес-служби суду