Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Невиконання судового рішення про позбавлення особи права керування транспортними засобами потягло за собою кримінальну відповідальність

05 березня 2019, 13:29

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою надіслано до Красилівського районного суду кримінальне провадження стосовно красилівчанина Д., 1986 року народження, який обвинувачується в тому, що будучи двічі притягнутим до адміністративної відповідальності за статтею 130 КУпАП до покарання у виді штрафу та позбавлення права керування транспортними засобами на 3 роки, він всупереч цим рішенням продовжував керувати транспортними засобами, що потягло за собою кримінальну відповідальність за частиною першою статті 382 Кримінального кодексу України, санкцією якої передбачено покарання у виді штрафу або позбавлення волі на строк до  3 років.

Красилівським районним судуом призначено підготовче судове засідання у кримінальному провадженні стосовно обвинуваченого Д. на 25 березня 2019 року.

Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду