Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Відні судді ВС говорять про результати роботи Верховного Суду

04 березня 2019, 18:04

Сьогодні у штаб-квартирі ОБСЄ (Відень) в рамках заходу "Огляд ключових реформ в Україні: децентралізація та судова реформа" за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні говорили про результати роботи Верховного Суду, комплексну реформу сфери правосуддя, конкурси до Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду, реформування адвокатури.

Генеральний Секретар ОБСЄ Томас Гремінгер, звертаючись до учасників заходу з вітальною промовою, зауважив: "За останні декілька років ми стали свідками низки суттєвих змін у сфері правосуддя. ОБСЄ підтримує судову реформу, оскільки верховенство права сприяє безпеці - на міжнародному, національному та громадському рівнях. Координатор проектів ОБСЄ в Україні, разом з нашими партнерами з міжнародного співтовариства, безпосередньо брав участь у підтримці судової реформи і залишається прихильним допомагати Україні на цьому шляху".

Томас Гремінгер закликав українських партнерів "залишатися відданим цій реформі". "Судова реформа ще не завершена, оскільки в парламенті триває розгляд довгоочікуваного законопроекту про реформу адвокатури. Я поділяю думку наших партнерів з Ради Європи, що законопроект є кроком вперед у порівнянні з чинним Законом про адвокатуру, який діє з 2012 року", - наголосив Генеральний Секретар ОБСЄ.

Секретар Великої Палати Всеволод Князєв та секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів Касаційного Господарського Cуду Ганна Вронська проінформували голів делегацій країн-учасниць ОБСЄ про ключові рішення Верховного Суду щодо захисту прав і свобод людини, захисту права власності та вирішення ключових юрисдикційних спорів.

З презентацією Всеволода Князєва можна ознайомитися тут.

З презентацією Ганни Вронської можна ознайомитися тут.

У заході також взяли участь заступник Глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, Президент Європейської комісії з ефективності правосуддя (2015-2018) Георг Става, Голова Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні Ека Ткешелашвілі, учасник Групи підтримки України при Європейській комісії Катя Ленцинг.

 

За повідомленням прес-служби суду