Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Школярі відвідали Радехівський районний суд Львівської області

04 березня 2019, 18:01

З метою профорієнтації старшокласників, які вже планують подальше навчання у юридичних вищих навчальних закладах, а також з метою набуття учнями необхідних знань про діяльність судової влади, підвищення рівня поінформованості про їх право на звернення до суду та для формування позитивного іміджу судової влади, 01.03.2019 року  в рамках проведення Дня відкритих дверей  відбувся    захід «Знайомство  школярів із судом», участь в якому взяли учні 8-х класів Радехівської ЗОШ №1 разом з класними керівниками Людмилою Ковалишин та Валентиною Сторощук.

Керівник апарату суду Ірина Білозір та її заступник Марія Полійчук ознайомили дітей з посадами, які є у штатному розписі суду, розповіли про роботу суду загальної юрисдикції, провели екскурсію по приміщенню суду. Школярі відвідали робочі кабінети працівників суду, дізнались про роботу архіву суду. Цікавою та пізнавальною була  розповідь Тетяни Кормилюк про посадові обов`язки  секретаря судового засідання. Наприкінці  діти зустрілись з в.о.голови Радехівського районного суду Львівської області Ориславою Семенишин, яка розповіла про роботу судді, вимоги до кандидата на цю посаду, порядок призначення та обрання суддів і побажала успіхів, наполегливості у досягненні своєї мети

Бесіда була досить жвавою, що підтверджує факт: профорієнтаційна робота з учнями є важливим напрямком виховної роботи. Головною метою якої є підготовка учнів до визначення свого місця в суспільстві, свідомого вибору професії.
 

 

 

За повідомленням прес-служби суду