Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У м. Херсоні представники судової влади, адвокатури та громадських організацій обговорили проект «Проведення опитувань учасників судових проваджень»

04 березня 2019, 15:29

1 березня 2019 року у м. Херсоні Громадська організація «Запорізька правозахисна група»  презентувала проект «»Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Запорізькій та Херсонській областях» за системою оцінювання роботи суду, затвердженою Рішенням Ради суддів України №28 від 2 квітня 2015 року, метою якого є сприяння підвищенню ефективності роботи та зміцненню довіри до судів через збільшення участі громадян у моніторингу та здійсненні процесу судової реформи.

Слід відзначити, що опитування учасників судових проваджень з використанням карток громадянського звітування щодо доступності суду, зручності та комфортності перебування у ньому, повноти та ясності інформації, якості роботи працівників суду тощо вже проводилися в Херсонському апеляційному суді.

Серед учасників фокус-групи з обговорення реалізації проекту, крім експертів проекту, були представники Херсонського апеляційного суду, місцевих загальних судів, Херсонського окружного адміністративного  суду та адвокатури.

Під час зустрічі було представлено методологію проведення опитування, визначено додаткові питання до КГЗ,  обговорено механізми взаємодії співпраці  між судами та громадською організацією у проведенні опитування учасників судових проваджень тощо.

За повідомленням прес-служби суду