Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні журналісти набували досвіду в Житомирському окружному адміністративному суді

04 березня 2019, 15:04

Щороку  студенти з різних вищих навчальних закладів, які здобувають вищу юридичну освіту, проходять навчальну практику в Житомирському окружному адміністративному суді.    

Цього року навчальну практику в суді з 11 лютого по 1 березня 2019 року проходили троє студентів І курсу Житомирського державного університету  імені І.Франка  за  напрямом підготовки «Журналістика».

Ознайомча практика майбутніх журналістів проходила на базі прес-служби Житомирського окружного адміністративного суду, під час якої студенти ознайомились не тільки з роботою прес-служби, а й з організацією роботи структурних підрозділів установи, взяли участь у судових засіданнях  як вільні слухачі,  вчились писати прес-релізи на правову тематику.

Відповідно до завдань практики  майбутні журналісти охоче ознайомлювались  з  нормативними документами, якими керується в своїй діяльності суд, у тому числі із законами України «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» тощо, поступово оволодівали сучасними  методами та формами організації, властивими майбутній професії, вчились  аналізувати діяльність суду зі ЗМІ та іншими структурами, причетними до медіа та зв’язків із громадськістю.

Під час практики студенти не лише підвищили рівень правової освіти, а й, здобуваючи навики  майбутньої професії, проявили
неабияку  творчість, наполегливість  та ініціативність, тому заслуговують на позитивні відгуки та відмінні оцінки.                                                       

Сподіваємось на подальшу співпрацю з майбутніми професіоналами своєї справи, які сприятимуть підтриманню іміджу суду та авторитету судової влади в цілому.

За повідомленням прес-служби суду