Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Господарського суду Херсонської області завітали школярі

04 березня 2019, 11:56

З метою виховання правової культури, розповсюдження інформації щодо функції правосуддя, ролі судді у суспільстві та популяризації інституту судової влади Господарський суд Херсонської області відкрив свої двері для учнів 4 класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №55. Захід організовано під керівництвом голови Господарського суду Херсонської області Пригузи Павла Дмитровича.

Знайомство із судовою системою, розповіді про правосуддя і справедливість в легкій ігровій формі за допомогою інтерактивних технологій для своїх юних гостей організували суддя Господарського суду Херсонської області Соловйов Кирило Володимирович та головний спеціаліст Господарського суду Херсонської області Бережна Альона Олександрівна.

Школярам розповіли про судову систему України, роз’яснили специфіку Суду, до якого вони завітали, ознайомили з засадами організації роботи установи, після чого для учнів провели екскурсію будівлею суду.

Юним гостям було запропоновано долучитися до звершення правосуддя у формі ігрового судового засідання за мотивами казки «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно». З матеріалів казкової справи присутнім стало відомо, що приватний підприємець Тато Карло виконав ремонтні роботи для Товариства з обмеженою відповідальністю «Найкращій ляльковий театр Карабаса Барабаса»,  однак кошти за свої послуги не отримав. Учні самостійно з’ясовували обставини справи для винесення справедливого рішення та відновлення порушених прав нашого героя. Головним результатом такої форми взаємодії  став непідробний інтерес і прагнення дітей до правових знань, розуміння морального змісту закону, відчуття обов'язку, справедливості та відповідальності.

 

Наостанок Голова суду особисто вручив присутнім дипломи учасників Клубу «Правосуддя».

 

Проведення подібних просвітницьких заходів вже стало доброю традицією для Господарського суду Херсонської області. Колектив установи висловив побажання зустрічатися у такій теплій атмосфері якомога частіше.

 

За повідомленням прес-служби суду