Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок щодо дергачівського педофіла набув законної сили

04 березня 2019, 10:30

В провадженні Дергачівського районного суду Харківської області перебувало кримінальне провадження стосовно чоловіка, який підозрювався у вчиненні розпусних дій щодо малолітніх осіб.

 

Інформаційно:

11 серпня 2017 року був ухвалений вирок Дергачівського районного суду Харківської області, відповідно до якого встановлено, що підсудний починаючи з 2015 року на протязі декількох років, маючи приятельські відносини з сім’ями малолітніх потерпілих, та мешкаючи по сусідству,  вчиняв умисні розпусні дії з метою задоволення своєї статевої пристрасті.

 Обвинувачений продовжував свої умисні злочинні дії направлені на розбещення малолітніх осіб, усвідомлюючи протиправний характер скоюваних ним дій, всупереч волі дівчат, тим самим вчиняв фізичні розпусні дії. Для задоволення своєї статевої пристрасті  злочинець завжди був впевнений в тому, що дії його ніким помічені не будуть, та те, що поруч із дітьми відсутні люди, які можуть перешкоджати йому у вчиненні протиправних дій.

Вироком суду було призначено покарання у виді семи років позбавлення волі.

Засуджений, своєї вини в скоєнні злочину не визнав та не погодившись з вироком подав апеляційну скаргу, в якій посилався на неякісне виконання своїх обов’язків його захисником, та на те, що свідки його оговорюють.

7 лютого 2019 року ухвалою Харківського апеляційного суду вирок Дергачівського районного суду Харківської області  змінено в частині строку зарахування попереднього ув’язнення.

Колегія судів апеляційної інстанції прийшла до висновку, що доводи апеляційної скарги обвинуваченого  не знайшли свого підтвердження.

З повними текстами судових рішень щодо даного кримінального провадження можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень за ідентифікацією номеру справи 619/3019/16-к, перейшовши за посиланням http://reestr.court.gov.ua/.

Зазначимо, що вирок суду набув законної чинності 7 лютого 2019 року.    

 

За повідомленням прес-служби суду