Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За невиконання батьківських обов’язків жінку притягнуто до адміністративної відповідальності

28 лютого 2019, 13:22

Ізюмським міськрайонним судом Харківської області притягнуто до адміністративної відповідальності жінку 1972 р. н. за частиною першою статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

До Ізюмського ВП ГУНП надійшло звернення служби у справах дітей з проханням провести заходи стосовно гр. Н., яка веде асоціальний спосіб життя та вживає алкоголь. На підставі звернення було проведено огляд умов проживання громадянки та її малолітньої доньки. Умови проживання жінки виявились незадовільними, дитина була в занедбаному стані, а сама мати на момент перевірки перебувала у стані алкогольного сп’яніння. На даний час дитину влаштовано до міської лікарні для обстеження та можливого лікування.

Дослідивши матеріли справи та заслухавши пояснення жінки, надані нею у судовому засіданні, судом встановлено що вона дійсно ухилялася від передбачених статтею 150 Сімейного кодексу України обов’язків щодо виховання власної доньки. За сукупності обставин у справі суд вважає за необхідне піддати правопорушницю адміністративному стягненню у вигляді штрафу, межі якого передбачені санкцією статті.

 

За повідомленням прес-служби суду 

у