Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ККС ВС провели підготовку викладачів навчального курсу щодо інституту множинності злочинів

27 лютого 2019, 12:41

25 лютого судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Світлана Яковлєва та Наталія Марчук взяли участь у тренінгу для тренерів з викладання навчального курсу «Практичні аспекти розмежування різновидів множинності злочинів – повторність, сукупність та рецидив злочинів», організованому Національною школою суддів України.

Світлана Яковлєва розповіла учасникам заходу про ознаки та види сукупності злочинів. Зокрема, суддя ККС ВС звернула увагу на три ознаки сукупності злочинів: вчинення особою двох або більше злочинів; кожен із цих злочинів кваліфікується за різними статтями або за різними частинами однієї статті Особливої частини Кримінального кодексу України; за жоден зі згаданих злочинів особа не була засуджена, тобто всі вони вчинені до винесення вироку хоча б за один із них. Також вона детально зупинилася на питанні щодо особливостей кваліфікації злочинів та призначення покарання за сукупністю злочинів.

Наталія Марчук виступила з міні-лекцією «Рецидив злочинів. Особливості кваліфікації та призначення покарання». Вона розповіла, якими бувають види рецидиву в залежності від: характеру злочинів, кількості судимостей, а також за ступенем суспільної небезпечності. Суддя зауважила, що рецидив впливає на кваліфікацію злочинів, призначення покарання, обчислення строків погашення судимості, вирішення питання щодо можливості звільнення від кримінальної відповідальності та щодо можливості звільнення від покарання.

Прослухавши лекції, учасники заходу виконали практичні завдання, щоб краще опанувати нові знання щодо розмежування різновидів множинності.

На завершення навчання судді ККС ВС відповіли на запитання тренерів, які викладатимуть згаданий курс.

 

За повідомленням прес-служби суду