Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Врегулювання спорів за участі судді у господарському судочинстві

27 лютого 2019, 11:49

26 – 27 лютого 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах програми підготовки для підтримання кваліфікації проводить тренінг для суддів місцевих господарських судів на тему: “Врегулювання спорів за участі судді у господарському судочинстві”     

Вітальними словами розпочала тренінг начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, кандидат юридичних наук, Заслужений юрист України Ольга Шаповалова. Вона акцентувала увагу суддів на актуальності питань тренінгу та зазначила, що процедура врегулювання спору за участю судді є дієвим та ефективним механізмом, який зменшить навантаження у судах та надасть змогу сторонам зберегти ділові стосунки.

Модератори тренінгу – Ольга Шаповалова, Олександр Потильчак у виступах представили найкращі міжнародні практики та національний досвід у сфері врегулювання спорів. Судді Олексій Омелян та Ярослав Маринченкорозглянуть організаційно-правові засади (принципи) застосування врегулювання спорів у господарському судочинстві, порядок та умови проведення. Модератори, викладачі (тренери) опрацюють з суддями відповідний алгоритм визначення категорій справ, у яких доцільно проводити врегулювання спорів за участю судді та визначати максимальне коло питань, які можна вирішити за допомогою врегулювання спорів за участю судді. Під час виступу модератора Андрія Маслюка слухачі обговорять психологічні аспекти врегулювання спорів за участі судді та оволодіють психологічними прийомами для врегулювання спору між сторонами.

Судді обговорять проблемні питання, що належать до цієї теми, обміняються думками, переглянуть навчальні відеофільми та під час роботи в малих групах виконають практичні завдання.

Модератори, викладачі (тренери), фасилітатори нададуть вичерпні відповіді на запитання.

Повний текст програми тренінгу розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.

За повідомленням прес-служби НШСУ