Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звернеться до ГПУ за фактом погроз від позивача судді Суворовського районного суду міста Одеси Сувертак І.В.

25 лютого 2019, 14:35

Вища рада правосуддя 21 лютого 2019 року розглянула повідомлення судді Суворовського районного суду міста Одеси Сувертак Інни Володимирівни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Доповідаючи із зазначеного питання, член Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький (на фото) поінформував, що, як вказано у повідомленні судді Сувертак І.В., у її провадженні перебуває справа за позовом Особа 1 до об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Каштан-Плюс», третя особа – публічне акціонерне товариство «Одесаобленерго» в особі Північного РЕМ, про визнання дій протиправними, визнання права на надання енергопостачання та відшкодування коштів на придбання та установку лічильника.

Як повідомила суддя Сувертак І.В., 6 листопада 2017 року до Суворовського районного суду міста Одеси надійшла заява від позивача у вказаній справі з погрозами життю та здоров’ю судді, яка містила принизливі та образливі висловлювання на адресу судді Сувертак І.В.

Суддя Сувертак І.В. переконана, що вказане звернення має на меті схилення суду до прийняття рішення на користь позивача у справі.

4 травня 2018 року до суду повторно надійшов лист, у якому містяться образливі висловлювання та прямі погрози життю та здоров’ю судді Сувертак І.В.

У повідомленні судді зазначено, що із вказаних звернень позивача, крім прямої загрози життю і здоров’ю судді, вбачається пряме втручання в діяльність судді Сувертак І.В. при здійсненні правосуддя у цивільній справі.

Додатково суддя поінформувала, що 15 листопада 2017 року нею постановлено окрему ухвалу стосовно втручання сторони у вказаній справі в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, яку надіслано прокурору Одеської місцевої прокуратури № 4. У зв’язку із постановленням вказаної ухвали судді Сувертак І.В. надійшов лист Одеської місцевої прокуратури № 4 та лист Хаджибеївського ВП Суворовського ВГІ в місті Одесі ГУ НП в Одеській області, які, як вважає суддя, свідчать лише про прийняття ухвали до виконання, повідомлення щодо належного виконання ухвали до суду не надходили.

Водночас прокуратура Одеської області поінформувала, що СВ Суворовського ВП в місті Одесі ГУ НП в Одеській області за зверненням судді Суворовського районного суду міста Одеси Сувертак І.В. 2 червня 2018 року розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України. Постановою заступника прокурора області від 26 листопада 2018 року з метою забезпечення повного, швидкого та неупередженого розслідування, прийняття остаточного процесуального рішення у розумні строки СУ ГУ НП в Одеській області доручено проведення подальшого досудового розслідування у кримінальному провадженні. На сьогодні досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за повідомленням судді Суворовського районного суду міста Одеси Сувертак Інни Володимирівни.

Прес-центр судової влади України