Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Поради досвідчених практиків для розгляду кримінальних проваджень

22 лютого 2019, 12:46

18–21 лютого 2019 року директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик і заступник директора Яна Шевцова  відвідали місцеві загальні суди міста Харкова та Харківської області, в яких  проходять стажування слухачі та слухачки спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

Місцеві загальні суди міста Харкова та Харківської області вже вдруге приймають майбутніх суддів  для проходження стажування. У жовтні– листопаді минулого року майбутні судді  за допомогою наставників (коучів) опановували основні аспекти розгляду цивільних справ. Цього разу стажування з кримінального судочинства у цих судах проходить 12 слухачів і слухачок.

Представники регіонального відділення обговорили основні питання організації стажування з головами судів – Світланою Шаренко, Олександром Шестаком, Тетяною Бобко та суддями–наставниками Наталією Якушею, Олегом Назаренко, Тетяною Штих, Денисом Цвірюком.

Голови судів зазначили, що Національна школа суддів України доклала максимум зусиль задля професійної підготовки наставників. Судді, які працюють з майбутніми колегами, мають великий позитивний досвід відправлення правосуддя, значний авторитет у суддівському співтоваристві, а головне – здатні навчати завдяки знанням, отриманим під час проходження методологічних тренінгів щодо наставництва.

На разі кандидати та кандидатки вже розпочали здобувати практичні навички щодо написання проектів судових рішень в кримінальних провадженнях.

У ході неформального спілкування зі слухачами та слухачками було обговорено  наявні питання організаційного характеру, що виникають у період проходження стажування. Ключовими в обговоренні стали питання щодо виконання  програми та завдань, визначених індивідуальними планами, засвоєння здобутих умінь і навичок, отриманих у ході проходження стажування та подальшого застосовування їх у практичній діяльності.

Майбутні володарі суддівських мантій поділилися враженнями щодо проходження стажування. Вони підкреслювали надзвичайний високий рівень організації та проведення стажування в місцевих судах, відмітили  доброзичливість і фаховість коучів, які щиро діляться з майбутніми колегами своїми професійними знаннями.

За повідомленням прес-служби НШСУ