Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Миколаєві вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні  

20 лютого 2019, 17:21

     Сьогодні, 20 лютого, у місті Миколаєві в рамках відзначення Дня Героїв Небесної Сотні та вшанування подвигу тих, хто віддав своє життя під час Революції Гідності, пройшов молебінь за загиблими Героями Небесної Сотні з покладенням квіті до пам’ятника «Героям Небесної Сотні».

     День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

     Саме в ці дні, п’ять років тому, під час Революції Гідності відбулись протистояння, які забрали життя понад ста активістів Майдану.

    У заході взяли участь представники органів державної влади Миколаївщини, військовослужбовці, представники Миколаївського апеляційного суду та небайдужі миколаївці.

    Молебень біля пам’ятника провів керуючий Миколаївською єпархією Української Православної Церкви Київського патріархату Митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир.

     Небайдужі миколаївців долучилися до покладання квітів та молебну. У пам’ять про загиблих було оголошено хвилину мовчання.

 

 

 

За повідомленням прес-служби суду