Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкрито нове приміщення Бердянського міськрайонного суду Запорізької області

08 листопада 2013, 16:24

 

   8 листопада 2013 року у м. Бердянську відбулося відкриття нової адміністративної будівлі міськрайонного суду.
  В урочистій церемонії відкриття взяли участь Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, заступник голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслав Міщенко, заступник голови Запорізької облдержадміністрації Петро Гончарук, представники судової та місцевої влади та громадськості.
  Відкриваючи захід, Голова Державної судової адміністрації України подякував всім, хто брав участь у будівництві. Руслан Кирилюк зауважив, що відкриття будівлі європейського рівня є знаковою подією у наш час. 
 За значний внесок у зміцнення стану організаційного забезпечення діяльності Бердянського міськрайонного суду Запорізької області та з нагоди урочистого відкриття нової адміністративної будівлі цього суду Голова Державної судової адміністрації України  Руслан Кирилюк вручив голові Бердянського міськрайонного суду Запорізької області Сергію Мороці заохочувальну відзнаку ДСА України - нагрудний знак "Знак пошани".  
  Як зазначив під час відкриття приміщення суду заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Петро Гончарук, нова будівля Бердянського суду – перша в області, де створено всі умови для відправлення судочинства, згідно з вимогами сьогодення. 
 
   Довідково: Нова п'ятиповерхова адміністративна будівля була передана  у 2004 році для розміщення районного суду. У тому ж році був затверджений проект реконструкції. 
   Загальна площа реконструйованої будівлі становить 2162,6 квадратних метри. Загалом площа реконструйованої будівлі, в якій тепер буде працювати Бердянський міськрайонний суд, збільшилася в 2,5 рази. На реконструкцію використано 13,5 млн. грн. Нова будівля Бердянського міськрайонного суду – це перша будівля місцевого загального суду у Запорізькій області, у якій створено належні умови для відправлення судочинства. Зокрема, два зали судових засідань обладнані системами відеоконференцзв'язку, які дозволяють взаємодіяти з будь-яким судом України або установою Державної пенітенціарної служби України,  в судових залах з кримінальних справ вперше в області встановлено загородження зі скла для підсудних, створено умови для перебування маломобільних груп населення (будинок обладнано пандусом, є окремий розширений вхід і ліфт для людей з обмеженими можливостями), приміщення для прийому та видачі кореспонденції розташовані у холі суду безпосередньо біля вхідних дверей,  коридори суду обладнані місцями для очікування відвідувачів, кількість залів судових засідань суттєво збільшилася, що дає можливість суддям оптимально планувати час судових засідань, будівля обладнана сучасними системами вентиляції та кондиціонування, до будівлі суду прибудовано окремий блок приміщень для перебування конвою та обвинувачених підсудних.
   Система технічної укріпленості суду включає охоронну тривожну сигналізацію, сучасну пожежну сигналізацію, засоби відеоспостереження, уніфіковану систему контролю допуску, систему зв’язку між залами судових засідань та конвойним приміщенням, "тривожні кнопки", виведені на пульт «Грифон».