Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Роздільнянським районним судом Одеської області і можуть становити суспільний інтерес (18.02.2019-22.02.2019)

18 лютого 2019, 12:16

Справи, які розглядатимуться Роздільнянським районним судом Одеської області і можуть становити суспільний інтерес (18.02.2019-22.02.2019)

 

18 лютого 2019 року на 11:00  Кримінальне провадження №498/582/18 по обвинуваченню громадянина М., Суддя – Ільяшук А.В.

Громадянин М. обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 345 Кримінального кодексу України – умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

   Інформаційно:  Приблизно о 12:00 годині 2 червня 2018 року, працівники поліції перебуваючи біля приміщення територіальної виборчої комісії Цебриковської об’єднаної територіальної громади Великомихайлівського району Одеської області, отримали інформацію про мінування приміщення територіальної виборчої комісії, біля якої в той момент знаходилось декілька десятків мітенгувальників. При спробі працівників поліції відвести мітингувальників на безпечку відстань від ймовірного місця замінування у громадянина М. виник умисел на спричинення тілесних ушкоджень працівникам поліції, шляхом розпилення в бік працівників поліції препарату сльозоточивої та дратівливої дії «Терен-4М», чим спричинив останнім тілесні ушкодження легкого ступеню тяжкості у вигляді хімічних опіків очей. 

Останнє судове засідання закінчилось  відкладенням за клопотанням обвинуваченого

 

20 лютого 2019 року на 14:00  Кримінальне провадження №518/1678/18 по обвинуваченню громадянина К., суддя – Ільяшук А.В.

Громадянин М. обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 286 Кримінального кодексу України, а саме порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керувала транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб.

       Інформаційно: під час руху по автодорозі Київ-Одеса, з боку м. Києва в напрямку м.Одеса,  водій К., діючи з необережності, не переконавшись в безпеці свого руху, не обрав безпечну і допустиму швидкість руху, а також не врахував дорожню обстановку, стан свого здоров’я та свої практичні навички керування транспортним засобом, не впорався з керуванням свого автомобіля.Втратив контроль над його керування та допустив виїзд автомобіля за межі своєї смуги. В подальшому автомобіль зіткнувся з металевим огороджувальним відбійником, в результаті чого двом пасажирам зазначеного автомобіля, а саме громадянці Т. та М., заподіяні тілесні ушкодження, від яких настала їхня смерть.  

Останнє судове засідання закінчилось відкладенням за клопотанням захисника для ознайомлення з цивільним позовом

22 лютого 201року на 11:00  Кримінальне провадження №499/108/18 по обвинуваченню громадянина К., Суддя – Ільяшук А.В.

Громадянин К. обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України - одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, за не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого йому службового становища.

Інформаційно: 24.11.2017 о 13:10  К., перебуваючи у кабінеті Іванівського ВП ГУ НП в Одеській області, повідомив М. про необхідність передачі йому 13000(тринадцяти тисяч) гривень в якості неправомірної вигоди за надання дозволу на демонтаж, вивезення та реалізацію металевої труби системи зрощування та не притягнення М. до передбаченої чинним законодавством відповідальності. М. повідомив К. про те, що названа ним сума грошових коштів є великою та підлягає зменшенню, на що останній погодився. К. наказав М. покласти грошові кошти  у сумі 9000 гривень на нижню полицю чайного столику.

Одразу після передачі неправомірної вигоди К., співробітники управління ДВБ НП України та слідчі прокуратури Одеської області увійшовши у кабінет К. виявили грошові кошти у сумі 9000 гривень.  

 Останнє судове засідання закінчилось відкладенням у зв’язку із неявкою свідків

 

22 лютого 201року на 11:30  Кримінальне провадження №511/38/16-к по обвинуваченню громадянина Н., Суддя –  Бобровська І.В.

Громадянин Н. обвинувачується у вчиненні злочинів, які кваліфікуються за частиною другою  статті 364-1, а також частиною другою статті 366 Кримінального кодексу України, тобто зловживання повноваженнями, а також службове підроблення – внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинили тяжкі наслідки.

   Інформаційно: Директор підприємства Н., перебуваючи на своєму робочому місці, систематично, починаючи із 29.04.2014 по 15.07.2015, вносив завідомо не правдиві відомості до актів виконаних робіт та калькуляцій витрат на виконання робіт по ремонтуванню та технічному обслуговуванню машин загального призначення( послуги з технічного обслуговування та ремонту обладнання газових котелен),а також витрати на виплату заробітної плати працівникам, які були задіяні для виконання зазначених робіт у ЗОШ №2, м.Роздільна, НВК (школа-гімназія) №1, м.Роздільна, котельна, с. Кучурган, ЗОШ с.Яковлівка, з метою завищення суми фактично виконаних робіт.

    В подальшому з метою одержання неправомірної вигоди у вигляді бюджетних коштів відділу освіти Роздільнянської РДА, в період часу з 29.04.2014 по 15.07.2015 зловживаючи своїми повноваженнями, з метою перерахування коштів на рахунок підприємства, використав зазначені вище підроблені документи, а саме надав на погодження до відділу освіту РДА акти виконаних робіт та калькуляції витрат на виконання робіт по ремонту та технічному обслуговуванню машин загального призначення( послуги технічного обслуговування та ремонту обладнання газових котелен), а також витрати на виплату заробітної плати працівникам.

 Шляхом зловживання своїми повноваженнями, заподіяв збитки державі  в особі відділу освіти Роздільнянської районної адміністрації на загальну суму 252092,02 грн.

 Останнє судове засідання закінчилось відкладенням за клопотанням обвинуваченого

 

За повідомленням прес-служби суду