Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд закрив кримінальне провадження у зв’язку з відмовою потерпілої від обвинувачення

04 лютого 2019, 10:11

На розгляді Любешівського  районного суду Волинської області перебувало  кримінальне провадження  за частиною другою статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження).

Відповідно до обвинувального акту гр. А., чоловік потерпілої, перебуваючи у житловому будинку за місцем свого проживання, приблизно о 15:30 6 листопада 2018 року у стані алкогольного сп'яніння, на ґрунті неприязних відносин, під час сварки, умисно вилив на голову та шию своєї дружини гр.К окріп, чим заподіяв потерпілій легкі тілесні ушкодження у вигляді термічних опіків другого ступеня лівої половини обличчя і лівої поверхні шиї.

Кримінальне провадження розглянуто судом 1 лютого 2019 року.

Відповідно до ухвали суду, у підготовчому судовому засіданні потерпіла подала заяву про відмову від обвинувачення гр. А.

Прокурор, обвинувачений, захисник не заперечили проти закриття кримінального провадження у зв'язку відмовою потерпілої від обвинувачення.

Для інформації: Відповідно до пункту 1 частини першої статті 477 Кримінального процесуального кодексу України (далі – КПК) кримінальним провадженням у формі приватного обвинувачення є провадження, яке може бути розпочате слідчим, прокурором лише на підставі заяви потерпілого щодо кримінальних правопорушень, передбачених зокрема статтею 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження).

Згідно з пунктом 7 частини першої статті 284 КПК кримінальне провадження закривається в разі, якщо потерпілий, а у випадках, передбачених цим Кодексом, його представник, відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

 

За повідомленням прес-служби суду